Shallow Ground

  • Speltid (min): 93
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-10-26

Recension - Blu-ray/DVD

En naken och blodig ung man vandrar igenom en skog med en kniv i handen. Han är på väg mot traktens sheriffkontor. Väl där så yttrar han inte ett ord. Men hans galna blick är fullt tillräcklig. Det är något övernaturligt över honom.

USA:s motsvarighet till Mikael Nykvist spelar sheriffen som får ta itu med situationen. Vad vill den blodige ynglingen? Vad är det för konstigt med hans fingeravtryck? Har det något att göra med mordet som skedde när sheriffen inte lyckades skydda en blondin för ett år sedan? Räkna med mycket blod.

När man ser ”Shallow Ground” så förstår man inte hur liten budget filmen hade, vilket det avslöjas i bakom kulisserna på extramaterialet. Skådespelarna kunde inte få betalt med en gång. Det finns i princip bara en datoreffekt (spindlarna). Det "målsökande blodet" är faktiskt gjort för hand.

Rysaren öppnar bra, men lever inte riktigt upp till sin potential. Miljön blir en aning enformig. Det hade inte skadat om man förklarat mer än vad man gör. Men likväl så är konceptet tillräckligt originellt för att man ska minnas filmen, även om det taktlösa slutet känns onödigt.

Johan Karlsson

Kommentarer