Mimic 3: Sentinel

  • Speltid (min): 73
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-11-16

Recension - Blu-ray/DVD

”Mimic 2” var en lika stor besvikelse som ”Starship Troopers 2”. Billiga och onödiga uppföljare bara för sakens skull är en tråkig syn. Förväntningarna var förstås låga på direkt till dvd-filmen ”Mimic 3: Sentinel”. Den är inspelad i Rumänien med helt okända skådespelare. Ändå fick jag för mig att hyra den.

Sjuk pojke har för mycket fritid. Sjuk pojke fotar sina grannar i det smutsgråa hyreshuset mitt emot. Sjuk pojke ser muterad kackerlacka mörda sjuk pojkes systers langare till pojkvän. Sjuk pojke tillkallar en polis som börjar dejta sjuk pojkes mamma istället för att lösa fallet.

Filmen för tankarna till Hitchcocks voyeristiska klassiker ”Rear Window”, fast med en kamera istället för en kikare, och muterade kackerlackor istället för en mänsklig mördare. Upplägget är i alla fall bättre än det i ”Mimic 2”, har jag för mig. Minns inte tvåan så noga.

Regissören ber nästan om ursäkt för sin skapelse på extramaterialet, men han behövde ju betala räkningarna som alla andra. Lance Henriksen (”Alien versus Predator”) dyker plötsligt upp i en biroll som sopgubbe ironiskt nog. Han är alltid coolare och bättre än soprollerna han får. Han utgör den största behållningen med den här knappt sevärda uppföljaren. 73 ynka minuter är dessutom i klenaste laget. Inte för att jag är pigg på att se mer...

Johan Karlsson

Kommentarer