Muay Thai - Chok-Dee

  • Svensk titel: Muay Thai - Chok-Dee
  • Originaltitel: Chok Dee
  • Speltid (min): 105
  • Release (Blu-ray/DVD): 2006-03-01

Recension - Blu-ray/DVD

Frankrikes motsvarighet till Paolo Roberto, i alla fall till utseendet, spelar sig själv i denna verklighetsbaserade, franska berättelse om en boxningsbenägen kåkfarare som far iväg till Thailand för att thaiboxas. Där försöker han bli medlem i thaiboxningsklubbarnas thaiboxningsklubb, vilket är lättare sagt än gjort. Han får börja med att städa toaletter och blir snart kompis med en kastlös indier som heter Coffee.

Huvudpersonen Rayane, som för övrigt har en krullig Norman Osborn-frissa, får dessutom i uppdrag att överlämna ett paket till sin mentors borttappade dotter. Och sen blir det lite kärlek, lite spänning och en hel del thaiboxning.

Karaktärerna kunde gott ha utvecklats mer. Handlingens händelser känns inte heller helgjutna. Det dräpliga slutet ogillas. Gillar man tuffingfilmer om envisa killar som pånyttföds i kampsportens tecken så kanske det här kan ge något. Personligen är jag rätt så oberörd och kommer att glömma bort den här filmen innan jag hunnit lägga ut den här recensionen på Tellus.

Bättre än: näsblod och hjärnskakning
Sämre än: ”The Karate Kid” och en massa annat

Johan Karlsson

Kommentarer