Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby

  • Svensk titel: Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby
  • Originaltitel: Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby
  • Speltid (min): 108
  • Release (Bio): 2006-09-29
  • Release (Blu-ray/DVD): 2007-02-21
  • Tagline: The story of a man who could only count to #1

Recension - Blu-ray/DVD

För den inbitne SNL-älskaren är Talladega Nights säkert en höjdare. Jag anser mig ha lite högre stående humor än så vilket gör att de gånger jag verkligen skrattar går att räkna på en hands fingrar. Däremot kan jag tänka att "ja, det här är nog roligt" vilket är ganska ofta. Så ja, det är säkert en kalaskul film trots allt.

Will Farrell (don't you just hate att alla just nu heter Will Farrell Owen Wilson Colin Farrel Colin Firth - det går ju inte att hålla isär dem!) fick som bekant sitt genombrott i SNL och har sedan dess hållt sig inom en viss genre. Jag har dock aldrig förstått det roliga med Ferrell (eller var det Farrell...gggahh!).

"Taladega Nights" innehåller förutom produktplaceringar i varje filmruta, en hel del bilar vilket torde locka en viss publik. Allt känns som lite "Top Gun" men på bilbanan och en hel del Pixars senaste "Cars". Den senare har så många likheter att om det vore schlagerfestival skulle man genast spekulera i plagiat (om än bara vissa enkla fraser).

Det är ingen film för mig, som sagt. Jag kände mig inte direkt undehållen. Visst är det rappa dialoger ibland och lite ordvitsar, men det hela känns lite slarvigt. Synd när racescenerna är så kolossalt snygga.

Oj, jag glömde ju nämna Sacha Baron Cohen (Borat, Ali G)! Tyvärr så beror det på att jag redan glömt att han var med...

Jesper Isaksson

Kommentarer