I´ll Always Know What You Did Last Summer

  • Speltid (min): 92
  • Release (Blu-ray/DVD): 2006-10-25

Recension - Blu-ray/DVD

Mördaren med kroken är tillbaka i den tredje Jag-vet-vad-du-gjorde-filmen. De två första delarna kom i kölvattnet av Scream-filmernas sylvassa segertåg och bars upp av Jennifer Love Hewitts… skådespelartalang! Numera ägnar hon sig åt tv, “Ghost Whisperer” närmare bestämt, och medverkar inte i kapitel tre. Ett smart karriärsdrag skulle det visa sig.

Filmseriens nya screamqueen, känd från första säsongen av “The 4400“, heter Amber. Hon och hennes tonårskompisar tänker hitta på bus den fjärde juli. Det gör de också när de sprider panik genom att lura folk att en galen krokmördare anfaller dem. (De har nämligen hittat tidningsurklipp som berättar om en sådan mördare som härjade för tio år sedan.) Men något går naturligtvis fel. Och sedan lovar och svär gänget att bevara den puckade hemligheten istället för att gå till polisen.

Ett år senare får Amber sms: “Jag vet vad du gjorde förra sommaren.” 50 stycken likadana sms får hon! Hjälp, försöker mördaren överbelasta hennes inkorg? Hur anfaller man någon i en liftkorg? Kan snabba och suddiga klipp kompensera en krystad story? Det får du veta om du gör det fatala misstaget att hyra den här dvd-filmen.

Inga gamla karaktärer följer alltså med till trean, precis som i “Final Destination 3“. Den kvinnliga huvudpersonen gillar att fotografera, precis som i “Final Destination 3“. Filmen öppnar med tivolimiljö, precis som i “Final Destination 3“. Skillnaden ligger i att hotet i “Final Destination 3“ är skrämmande, medan det är läskigare att rensa fisk än att bevittna Jag-vet-vad-du-gjordes regnrocksmaskerade krokmördare. Hur han/hon “utvecklas” i trean känns löjligt.

Finns säkert uslare filmer med sämre skådespelarinsatser (“Pick Me Up“). Men tråkigare och mer meningslöst än så här blir det bara inte. Storyn är helt ointressant, även om man smågillar ettan och tvåan. I´ll Always Remember This As A Stupid Sequel. Och den bajsnödiga epilogen ska vi inte ens tala om.

Sämre än: ettan och tvåan
Se hellre: “Final Destination 3“

Johan Karlsson

Kommentarer