Letters from a Killer

  • Svensk titel: Letters from a Killer
  • Originaltitel: Letters from a Killer
  • Speltid (min): 99
  • Release (Blu-ray/DVD): 2000-03-29

Recension - Blu-ray/DVD

Race Darnell sitter i en dödscell i Utahs statsfängelse, dömd för mordet på sin fru. För att fördriva tiden har han under tiden brevväxlat med flera kvinnor utanför murarna. Hans advokat kommer en dag in och ger honom beskedet att hans fall ska prövas på nytt och att han har stora chanser att bli frigiven. Samtidigt råkar breven han skickar förväxlas och en av kvinnorna svarar att hon tänker se till att han dör även fast han frikänns. Hon har beslutat sig för att hämnas hans svek då hon trodde att hon var den enda för honom. Frågan nu är bara vem av kvinnorna det är…

Man börjar denna film med att näst intill hata Race då det kan tyckas att han utnyttjar kvinnorna han har kontakt med. Men efter en stund har man ändrat åsikt då man själv kan föreställa sig hur han har det. Fast man är aldrig riktigt säker på om han är en kallblodig mördare eller en oskyldig stackare. Det man inte vet vill man veta och då får hela filmen en bra framåt rörelse.

Det blir inte sämre när folk börjar att dö och allt pekar på Race. Man har ingen aning om var man har någon och alla frågor förblir obesvarade.

Tempot skruvas sedan upp ännu mer och filmen känns på sina ställen som Jagad, fast med Patrick Swayze i huvudrollen. Letters From a Killer är i helhet en mycket bra och underhållande film. Det är en Hollywood-produktion och den har sina klyschor, men det finns en charm och den är mycket spännande. Se den.

Daniel Eek

Kommentarer