Time Out 2

  • Speltid (min): 210
  • Release (Blu-ray/DVD): 2006-10-18

Recension - Blu-ray/DVD

Idag har varje tv-kanal med självaktning minst ett par panelprogram i tablån där ett gäng komiker skämtar om alltifrån politik till statistik. Vissa mindre uthärdliga än andra. De två bästa, som fortfarande funkar efter flera säsonger, är veteranerna ”Parlamentet” och ”Time Out”. Båda visas på fyran.

”Time Out”, ett lättsamt panelprogram lett av muntre snickaren Timell, driver som bekant med sport i allmänhet samt specifika sportstjärnor som är på plats i studion. Lär vara underhållande även för de värsta sporthatarna, som snarare får vatten på kvarn varför idrott kan förefalla så fånigt. Två lag gör upp i osportsliga resonemang, verbala pikdueller (Måns vs Annika) och fysiska tvekamper (simhopp, schackkamp). Ni vet upplägget från tv.

På den här andra dvd-utgåvan har man samlat två timmar av det roligaste materialet från en himla massa program mellan 2003 och 2006. Omslaget pryds av komiska storheter som Robert Gustafsson, Thomas Pettersson, Annika Andersson och Henrik Hjelt (rimligtvis borde talangen Måns Möller ha ersatt Hjelt på framsidan då Möller tar betydligt mer plats under dessa säsonger). Det är just lagarbetet som gör ”Time Out” till något extra. Personkemin är skön och det finns en välavvägd bredd bland panelens komiker. Mindre av flåsiga Claes Malmberg var en bra idé. Vidare är de inbjudna sportfånarna mest tacksamma måltavlor och passiva bollplank, vilket blir nödvändigt.

Jag hade föredragit om man gett ut en komplett säsong med alla avsnitt i sin helhet. Nu blir det ett himla hoppande mellan skämt tagna ur sitt sammanhang. Det är kul, men tjatigt i längden. Man hittar aldrig rytmen och stör sig mest på hur komikernas kläder förändras var tionde sekund. Om man tar det för vad det är så är det förstås fortfarande god underhållning. Stundtals riktigt god underhållning med en slipad panel. Trots att man redan sett de flesta av klippen på tv. Ibland glänser någon till lite extra. Såsom Robert Gustafsson:

”Eh jag, pryade hette det på min tid, jag praoade. Jag tog hand om ett gäng lite missanpassade killar som hade kommit fel i samhället. En av dom hade en jättestor haka så här, pratade oavbrutet alltså. En annan hade förmodligen Tourettes syndrom för han skrek ut könsord hela tiden. Men det var en fin tid med Killinggänget, det var det.”

Extramaterialet består av en uppsjö tvekamper och bortklippt material. Man har som vana spela in en hel timme men sända bara en trimmad tredjedel, så det finns en hel del havererade magplask och förlorade guldklimpar att ta ifrån. En bakomfilm saknar jag när jag tänker efter. Hur många repliker är skrivna på förhand? Hur trivs teamet ihop? Hur lyder framgångsreceptet? Får vi aldrig veta.

Skulle jag sätta betyg på tv-programmet ”Time Out” så hade det blivit en vital fyra, men den här dvd-utgåvan förtjänar en mer sansad trea. Den hoppiga känslan är svår att skaka bort.

Extra rolig scen: Gustafsson visar hur man lätt känner igen höjdhopparen Stefan Holms son.

Johan Karlsson

Kommentarer