Mäklarna säsong 2

  • Release (Blu-ray/DVD): 2006-10-25

Recension - Blu-ray/DVD

Cecilia Frode och Kjell Bergkvist fortsätter att försöka sälja hus och klanta till det. I den här säsongen i ett än högre tempo än i förra. Humorn har inte alltid lätt att infinna sig. Den kör med billiga beprövade trick. Den försöker pressa sig rakt på, går till handgripligheter. Den flirtar, charmar, säger ”snälla, snälla, se på den här då? Eller den här? Eller den HÄR?” Nej. Humorn har svåra tider i denna… humorserie.

Och återigen: det är inte skådespelarnas fel. Jag blir alltmer övertygad om att Cecilia Frode och Kjell Bergkvist tillhör den största eliten. Här har man även lyckats knåpa ihop ett gäng svensk grädda, alla i små lustiga roller, alla hur välspelade som helst. Se exempelvis Sten Ljunggren som underlig rik tysk (roligt att han så ofta spelar just tysk!).

Som jag skrev när jag recenserade första säsongen, så kan detta ändå ses som något som sticker ut från mängden av vad som produceras i svensk television idag. Att det är de misslyckade satsningarna runt omkring som gör detta till något sevärt.

Jag har inget mer att tillägga. Se det om du gillar skådisarna. Eller om du såg första säsongen och vill ha ett värdigt slut, samt (faktiskt) lite roligare än förra gången.

Lina Arvidsson

Kommentarer