Sports Movie

  • Svensk titel: Sports Movie
  • Originaltitel: The Comebacks
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-08-20
  • IMDb: Sports Movie

Recension - Blu-ray/DVD

Sedan när blev man standardrecensent av dessa kass- och massproducerade parodier som slutar på Movie? Efter halvdåliga ”Superhero Movie” belönas jag nu med att få ännu värre ”Sports Movie” som recensionsexemplar. ”Sports Movie” heter inte ens ”Sports Movie” på riktigt. Filmen heter ”The Comebacks” i original. Vad filmen än heter så önskar man att den ska ta slut så fort som möjligt.

”The Comebacks” handlar om världens sämsta coach – Tom Hanks-liknande Lambeau Fields (en måttligt rolig David Koechner). Fields har dragit sig tillbaka, men övertalas att bli coach igen av sin gamle kollega, spelad av Carl Weathers (som borde få bättre roller). Coach Fields tar sig an ett amerikanskt fotbollslag i Texas som består av en massa stereotypa sportfånar som går på college och som måste lära sig att tänka som ett lag och det gamla vanliga. Fields är en misslyckad coach som förespråkar IG:n, bögporr och som ignorerar sin familj.

Varför får ”Sports Movie” en unken etta i betyg? Skämten är ojämna, nyckfulla, låga och too much. Filmen hittar inte rätt rytm. Det blir några få roliga/absurda scener och riktigt många icke-roliga. Regissören är ingen höjdare med Rob Schneider-komedin ”The Hot Chick” på meritlistan. Skådespelarna saknar komisk tajming. Man försöker driva med ”Rocky” och ”Dodgeball” och en massa andra sportrelaterade filmer, men det blir pannkaka av allt. Gillar du omklädningsrumsskämt och sportfilmer i allmänhet? Om inte, strunta i den här smörjan.

Bästa skämtet: När alla spelarna slänger sig på varandra i stora högar på planen och på läktaren.
Sämsta skämtet: När Fields runkar av en häst. Plus ungefär hundra dryga scener till.

Johan Karlsson

Kommentarer