Lost säsong 4

  • Svensk titel: Lost säsong 4
  • Originaltitel: Lost season 4
  • Speltid (min): 452
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-10-22

Recension - Blu-ray/DVD

Ännu en i raden av säsonger från vår älskade serie ”Lost” har nu släppts på DVD. Den fjärde av till sist sex stycken och det som bekymrar mig mest just nu är att serien faktiskt kommer att ta slut.

Som många serier finns det anhängare som tappar intresset och faller bort. När de sen ger serien en chans till har de missat för mycket av handlingen och anser att kvalitén har försämrats. Min åsikt är blandad men ihärdig. Visst finns det toppar och dalar i serien och för en långkörare som "Lost" är det mer eller mindre oundvikligt att underhållningsvärdet böljar. Jag anser dock att "Lost" lyckas hålla lägstanivån väldigt högt upp och sättet de binder ihop den nuvarande säsongen med de tidigare är mästerlig.

Återkopplingar sker ständigt och nu när vi kommit så långt att återkopplingen blir tillbaka till tiden på ön – har skaparna av serien lyckats hitta ett sätt som ingen tidigare gjort – med den kvalitén.

Tre månader har gått efter flygplanskraschen och de mystiska händelserna fortsätter att förvirra de överlevande. Men det största hotet kommer nu från de människor som säger sig komma för att rädda våra vänner.

Tredje säsongen av "Lost" fick utstå en del kritik som nu den fjärde säsongen åter igen putsat bort. Kritikerna hyllar nu serien för sitt nytänkande, sitt sätt att använda flash-forwards, tempo och sina nya karaktärer. Tanken var att säsongen skulle bestå av sexton avsnitt. Ett antal som reducerades till fjorton med anledning av den manusförfattarstrejk som rådde under året.

Skådespelarinsatserna är som vanligt över medel och rollbesättningen är klockren och något av "Lost":s framgångsrecept. Recensioner på tidigare säsonger hittar du här:

Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3

Daniel Johansson, chefredaktör

Kommentarer