Murder Party

  • Svensk titel: Murder Party
  • Originaltitel: Murder Party
  • Speltid (min): 79
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-12-10
  • Tagline: Everybody Dies!

Recension - Blu-ray/DVD

Halloween. Parkeringsvakten Chris ser fram mot en lugn hemmakväll med godis och ett par skräckfilmer men ödet vill annorlunda. På väg hem från videobutiken hittar han en inbjudan till en temafest, ett Murder Party. Han blir intresserad och bestämmer sig för att skippa hemmakvällen och börjar direkt att snida ihop en maskeraddräkt. När Chris väl hittar till den angivna festlokalen möts han av ett gäng pretentiösa konststudenter som inte alls har en Halloweenfest i görningen. De har istället tänkt mörda honom, allt för att imponera på esteten Alexander som påstår sig ha ett stort stipendium att ge till en av dem.

Men säg den plan som fungerar, snart är alla osams och kalabalik uppstår. Nu får Chris kämpa för sitt liv på ett sätt som han aldrig kunnat förutspå...

”Murder Party” är en amerikansk independentfilm i skräckkomedigenren som gjorde succé på flera festivaler i USA förra året. Jag hade inte hört talas om filmen tidigare och DVD-omslaget gav mig inte heller några höga förväntningar men oj vad överraskad jag blev! Det här är en riktigt rolig film, full med svart komedi och en hel del splatter. Jag kan inte låta bli att jämföra den med Peter Jacksons tidiga alster, det är ungefär samma känsla fast med betydligt bättre effekter.

Skådespelarna är (än så länge) okända men gör mycket bra ifrån sig. Det är tydligt att de är engagerade och har roligt med materialet och det smittar definitivt av sig på tittaren. Fotot är habilt och överlag känns det välgjort och genomtänkt.

”Murder Party” är en liten sleeper i DVD-djungeln, den ser kanske inte mycket ut för världen men är definitivt värd en titt eller två. Jag hade väldigt roligt när jag såg den och jag är övertygad om att många av er kan ta den för vad den är och roas av den.

Betyget pendlar mellan en stark tvåa och en svag trea. Så här i juletider känner jag dock att jag vill vara lite extra snäll så det blir det högre alternativet.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer