Hell Ride

  • Svensk titel: Hell Ride
  • Originaltitel: Hell Ride
  • Speltid (min): 80
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-08-27

Recension - Blu-ray/DVD

”Hell Ride” handlar om två rivaliserande motorcykelgäng som långt bak i tiden har en ouppklarad affär. 32 år tillbaka i tiden eldar mc-gänget Six-six-sixers upp älskarinnan till mc-gängets ledare The Victors. Och hämnden är ljuv.

Filmatiseringen av ”Hell Ride” är het, brutal och sexig som väntat – med Quentin Tarantino som medregissör till förste regissör och B-skådis Larry Bishop. Den smutsiga men ändå dekanta miljöskildringen får ögonen att brinna av åtrå i början, eftersom det sprakar Tarantino-anda. Bara den typiska musiken ger filmen en bra början. Men "Hell Ride" är långt ifrån genial regi i jämförelse med Tarantinos ”Pulp Fiction” och ”Kill Bill” filmerna där regi och skådespeleri visar sitt rätta jag. Musiken är typisk Tarantino och faktiskt det bästa i filmen. Det är mycket pangpang och hetlevrat i ”Hell Ride” som även bjuder på röriga tidslinjer och avdankade skådespelare. Det obegripliga manuset står Larry Bishop för, samtidigt som han medverkar som gubbsjuk skådespelare i filmen. Varannan scen i filmen bjuder på kåta tjejer med silikonbröst och fasta rumpor.

Det är med stor besvikelse jag känner att Tarantino har sålt sitt namn för att hjälpa sitt barnasinnes favoritskådis på traven. Som väntat är det Tarantinos namn som bär upp filmen. Och det är Larry Bishop som sänker den.

Filmen är inte värd att tittas på.

Emma-Lou Pesonen

Kommentarer