Promotion, The

  • Svensk titel: Promotion, The
  • Originaltitel: The promotion
  • Speltid (min): 82
  • Release (Bio): 2008-03-09
  • Release (Blu-ray/DVD): 2009-02-25

Recension - Blu-ray/DVD

Det så sakteliga tempot på köpcentret Donaldsons' skruvas upp en aning när nyheten om att det ska öppnas en ny avdelning kommer. Detta är ett gyllene tillfälle för Doug Stauber att kunna gå vidare i livet, och detta som Mr. Stauber, the manager.

Han har dock en konkurrent, den något försynte kanadicken Richard som flyttat till staterna tillsammans med sin irländska fru för att starta ett nytt liv.

Arbetet kring en stor kedja som Donaldson’s är dock inte utan svårigheter. Varje dag tampas Doug och Richard med klåfingriga kleptomaner till anställda och gapiga gäng som huserar på parkeringsplatsen, detta till de värdefulla kundernas förtret.

Ett race om platsen som ny butikschef mellan Doug och Richard påbörjas och nu gör de allt för att hamna i så bra dager som möjligt för cheferna bakom skrivborden.
Från att ha haft bra kontakt arbetskollegor emellan, blir Doug och Richard ärkefiender, båda med siktet att kunna ta ett steg upp på karriärststegen .

Blir det den mjäkige killen från Quebec, eller tvingas Doug fortsätta leva bland sexgalna grannar med banjofetish resten av livet? Än så länge står det inget namn på kontraktet.


Filmen ”The Promotion” är 82 förlorade minuter. Jag försökte verkligen vara öppen och fördomsfri när jag såg ner på omslaget, och hittade den så kallade ”stjärnkomiken” Seann William Scott i huvudrollen. Det osade B-film i lägenheten redan när filmen damp ner i brevlådan. Jag försökte dock att ge det en chans.

John C. Reilly funkar som den timide kanadensaren Richard, han utstrålar helt enkelt humor med hans blotta närvaro. Tyvärr räcker det inte hela vägen här, hans sorgliga karaktär blir inte ens svart humor, utan stannar endast vid en suck i tv-soffan.

De olika händelserna i filmen är inte roliga, de fungerar bara som transportsträcka till eftertexterna.

Seann William Scott försöker sig på att spela en mognare karaktär, men åren från American Pie har satt sina spår. Jag personligen ser bara en misslyckad Stiffler, som inte kom in på college utan nu får kämpa på de lackerade golven på Donaldson’s.

Filmen har ett mycket slött tempo; kanske är det meningen, men då ska man minsann inte sätta orden ”gör dig redo för en skrattfest av rang” på baksidan av filmen.

Det är inte värt tiden. John C. Reilly fixar dock en etta i betyg. Om Seann William Scott vill övertyga filmvärlden med att han är mer än bara Stiffler, så var detta fel film att visa det med.
Booh!

Adam Löppe

Kommentarer