Ssssnake

  • Svensk titel: Ssssnake
  • Originaltitel: SSSSSSS
  • Speltid (min): 99
  • Release (Blu-ray/DVD): 2009-09-18
  • Tagline: Terror is ready to strike!

Recension - Blu-ray/DVD

Herpetologen Dr. Carl Stoner har specialiserat sig på kungskobran, en av de giftigaste ormarna på jorden. Tillsammans med sin dotter Kristina håller han både en kungskobra och flera andra giftormar i fångenskap för att dels mjölka dem på gift som sedan används i framställning av serum och dels för allmän forskning.

Till Dr Stoners kombinerade hem och laboratorium kommer den unge studenten David för att arbeta som assistent. Men föga anar han vilka hemska planer som smids i Dr Stoners genialiska huvud...'

”Ssssnake” är en djurskräckis från producenterna som ett par år senare skulle ge oss ”Hajen”. Det handlar dock inte om några muterade jätteormar, utan helt vanliga – men fortfarande livsfarliga – exemplar. Något som förvånade mig var det faktum att det bara är en enda, väldigt kort scen där en konstgjord orm används, i övrigt är det livs levande giftormar som skådespelarna får hantera. Det ökar realismen markant och det är omöjligt att som publik inte sitta och vrida sig av obehag under filmens gång. Härligt!

En sak jag reagerade på när jag såg filmen var hur mycket den känns som en 50-talsfilm i upplägget. Detta ska dock inte ses som kritik, det är bara en reflektion från min sida.

För er som gillar djurskräckisar är ”Ssssnake” ett måste. Den känns förvisso lite daterad emellanåt, men den är samtidigt otroligt charmig. Användandet av riktiga ormar är det som lyfter filmen över de flesta andra ormrullar.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer