Haeundae

  • Svensk titel: Haeundae
  • Originaltitel: Haeundae

Recension - Blu-ray/DVD

Ganska lättköpt är det allt att göra en tsunami-film i tider som dessa. Och köper mig gör filmen ”Haeundae”, som får mig att valsa in i biografen som en annan lämmel. I två timmar sitter jag och krumbuktar mig likt ett frågetecken åt en av festivalens märkligaste och sämsta filmer i hård konkurrens med den vedervärdiga Mr. Nobody.

Denna film saluförs av de sluga programmakarna som en katastroffilm. Men under de inledande nittio minuterna lyser flodvågen med sin frånvaro. Istället ägnas det åt usel såpaintrig, kärlek och sånt, med inslag av absurd slapstickhumor och märklig musik.

Sedan slår självklart flodvågen till, och fult animerad är den också, och den vill aldrig riktigt rinna förbi. Publiken skrattar unisont varje gång nedtoningen de trodde var slutet, istället tornar upp i ännu ett slut. Och ännu ett. Och tro fan om det inte kommer ännu en våg.

Nej det här är en film jag inte ens rekommenderar till det där grabbgänget som skrattade när jag ramlade med cykeln i Krokek Centrum för fyra år sedan.

Kim Ekberg

Kommentarer