Lesbian Vampire Killers

  • Speltid (min): 83
  • Release (Blu-ray/DVD): 2009-11-11
  • Tagline: Two no-hopers. One cursed village. One hell of a night!

Recension - Blu-ray/DVD

Alla städer har sin historia, men så säregen som byn Cragwich har nog få. För flera århundrade sedan skapade vampyrdrottningen Camilla skräck. Baron Wolfgang MacLaren ordnade saken genom att skilja hennes huvud från kroppen. Innan hon blev huvudlös gavs dock ett löfte: När alla flickor i byn fyller 18 år så förvandlas de till lesbiska vampyrer. Så förblev det.

Nydumpade Jimmy hamnar av en slump i byn tillsammans med kompisen Fletch. Fletch som går efter brudar som en råtta efter ost har först inga stora förhoppningar om jackpot i byhålan. Det får han äta upp med råge då rumssällsskapet visar sig vara ett gäng festsugna damer. Men i skogen lurar de konverterade vampyrerna med öppet suktande gap vid åsynen av de nyanlända. Kvällen blir lång.

I "Lesbian vampire killers" körs det stenhårt på stereotyper. Skådepeleriet för den kvinnliga parten är under all kritik. James Corden som spelar Fletch är dock duktig och en riktigt kul sol i mörkret.

Det känns som att ”Lesbian vampire killers” castats ihop med ”Americas Next Top Model”, spacklet flödar och vampyrtöserna verkar inte ha fått äta sig mätta på ett bra tag.

Filmen är rolig om man är på rätt humör. Smilbanden trotsar tyngdlagen då och då. Förvänta dig inget ”Bram Stokers Dracula”, utan snarare ”Halloween night at the Playboy Mansion”.

Adam Löppe

Kommentarer