Exit Speed

  • Svensk titel: Exit Speed
  • Originaltitel: Exit Speed
  • Speltid (min): 88
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-05-05

Recension - Blu-ray/DVD

På en Greyhoundbuss någonstans i Texas sitter en salig blandning av människor. Det är fotbollsmorsor, avskedade gympalärare, rollspelare och deserterade soldater, alla på en och samma buss med sex timmar kvar till El Paso.

Plötsligt blir de attackerade av ett motorcykelgäng som kastar flaskor och annat bråte mot bussen. I tumultet som uppstår blir en av motorcyklisterna påkörd av bussen och avlider. Det som började som en lek från deras sida blir nu en fråga om hämnd, och de tänker inte ge sig förrän varenda passagerare ombord på bussen gått en grym död till mötes. Men de kommer att stöta på mer motstånd än vad de någonsin trott...

”Exit Speed” är en skön liten actionrulle från 2009 som åtminstone jag aldrig hört talas om innan den damp ner i brevlådan. Rutinerade skådespelare som Lea Thompson och Fred Ward varvas med okända ansikten och det blir en fint fungerande mix av det hela. Det ödas ingen tid på karaktärspresentationer utan filmen går ut hårt nästan från start och håller fint tempo. Det är stundtals väldigt spännande och även om grundtemat är ganska så uttjatat (tänk ”Attack mot polisstation 13”) så blir det aldrig tråkigt.

Det här var en positiv överraskning, en habil liten film som tål att ses om. En stark trea blir det i betyg.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer