Savage Streets

  • Svensk titel: Savage Streets
  • Originaltitel: Savage Streets
  • Speltid (min): 93
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-06-09

Recension - Blu-ray/DVD

När Brenda, ledaren för skolans tuffaste tjejgäng, får veta att hennes dövstumma lillasyster Heather blivit brutalt våldtagen och misshandlad av ligisterna i gänget Scars blir hon rasande. Inget, och då menar jag INGET, kan stå i vägen för henne när hon ska utkräva en blodig hämnd. Det kommer inte bli lätt, men Brenda har inget att förlora. Beväpnad till tänderna är hon beredd att göra allt för att se till att Scars-medlemmarna får lida...

”Savage Streets” är en klassisk exploitationrulle från 1984 och då vet ni vad som väntar er. Våld, blod, neonfärger, pudelfrissor, nakna tuttar och ett oefterhärmligt soundtrack. Underbart! Brenda spelas av Linda Blair (japp, hon från ”Exorcisten”) och lillasystern spelas av en klassisk Scream Queen – Linnea Quigley. Dessutom briljerar John Vernon i sin lilla roll som rektor på skolan.

Jag har en teori om att den här filmen (och alla de andra liknande som kom i samma tidsperiod) mest tilltalar min generation, dvs sena 60-talister/tidiga 70-talister, vi som känner igen musiken, modet och stilen från att ha upplevt den själva. Risken är att yngre mest skrattar åt frisyrerna och kläderna och därmed inte låter sig njuta av filmen. Om min teori stämmer vet jag inte i dagsläget. Vad jag vet däremot är att ”Savage Streets” är en film som går hem hos mig.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer