Machine Girl, The

  • Svensk titel: Machine Girl, The
  • Originaltitel: Kataude mashin gâru
  • Speltid (min): 96
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-05-26

Recension - Blu-ray/DVD

Ami och hennes lillebror Yu har bara varandra. Ända sedan deras föräldrar tog livet av sig pga falska mordanklagelser har de stått på egna ben. Men när Yu en dag blir mördad av ett gäng mobbare bestämmer sig Ami för att hämnas, kosta vad det kosta vill. Och oj, vad det kommer att kosta...

Det visar sig nämligen att mobbarens föräldrar har starka kopplingar till en ninja-klan, besläktade med den berömde Hattori Hanzo (som iofs var samuraj). Knappt har Ami tagit sig in i mobbarens hus och hotat honom till livet innan hon själv blivit av med ena armen som straff. Men inte ens det kan hindra henne från att utkräva en blodig hämnd.

Med hjälp av föräldrarna till Yus kompis, som också dödats av samma gärningsmän, utrustar sig Ami med skräddarsydda vapen som definitivt förbättrar hennes odds...

”The Machine Girl” är en hysterisk japansk splatterfilm i samma anda som ”Tokyo Gore Police” och det sparas verkligen inte på blodet. Det är hela tiden väldigt over the top och det går inte att låta bli att skratta åt allting för humorn är uppskruvad till 11.

Fotomodellen Minase Yashiro gör sin filmdebut som den hämndlystna Ami och damn, vilken karisma hon har! Hon lyckas leverera de ofta taffliga replikerna på ett charmigt sätt och gör en mycket bra insats.

Filmen har en väldigt digital look och i vissa fall förekommer det väldigt tydliga artefakter. Jag vet inte om det är ett medvetet val eller om det handlar om brister i denna transfer men det var inget som störde i längden.

Om jag skulle beskriva ”The Machine Girl” med en mening? En blandning av ”Shogun Assassin” och ”Army of Darkness”.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer