Mum & Dad

  • Svensk titel: Mum & Dad
  • Originaltitel: Mum & Dad
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-06-09

Recension - Blu-ray/DVD

Efter att ha missat sista bussen hem från nattjobbet som städare på Heathrows flygplats blir Lena erbjuden att få sova över hemma hos kollegan Birdie. Men hon hinner knappt innanför dörren innan hon blir nedslagen.

När hon vaknar till märker hon snart att hon har hamnat hemma hos familjen som Gud glömde. ”Mamma” och ”Pappa” driver hushållet med järnhand och ve den som inte gör som den blir tillsagd. Glöm tillrättavisningar medelst livrem och åthutningar, nu snackar vi disciplinering på hög(låg?) nivå!

Den brittiska skräckisen ”Mum & Dad” är inte lätt att titta på. Den är väldigt grym och obehaglig, även om de ibland utdragna straff/tortyrscenerna aldrig blir lika ingående som i t ex ”Hostel”. Regissören Steven Sheil ser till att hålla publiken på spänn under hela filmens gång och skådespelarna hjälper verkligen till. Den absolut största insatsen gör definitivt Perry Benson som spelar pappan. Han är mest känd för att ha varit med i en mängd brittiska komediserier (”The Young Ones”, ”Filthy Rich & Catflap” och ”Black Adder” för att nämna några) men här är han allt annat än rolig och gemytlig. Huga!

”Mum & Dad” är ett måste för alla skräckfans. Försök bara att bortse från filmens usla omslag och placera er i soffan med en kudde att gömma sig bakom inom räckhåll. Och för Guds skull, se till att inte missa sista bussen hem från jobbet!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer