Scary Movie

  • Svensk titel: Scary Movie
  • Originaltitel: Scary Movie
  • Speltid (min): 84
  • Release (Bio): 2000-10-13
  • Release (Blu-ray/DVD): 2001-02-21
  • IMDb: Scary Movie

Recension - Blu-ray/DVD

Har du sett Scream-filmerna? Bra då behöver jag inte säga något om vad filmen handlar om eftersom Scream-temat genomsyrar filmens handling. Naturligtvis är det hela taget med en klackspark, en gigantisk sådan bör tilläggas. Redan från första minuten brakar det loss i ordets rätta bemärkelse och har du någonsin längtat efter att få se, eller höra, utvikningsbruden Carmen Electra, lägga av en brakfis, så har du chansen nu.

Det är inte bara Scream-filmerna som det drivs med.Nej, är du bevandrad i senaste tidens ungdomsrysare, så lär du känna igen flera saker. Jag tänker inte räkna upp alla filmer som du kommer att känna igen utan lämnar det nöjet helt och hållet till dig. Men jag kan väl säga som så att det finns överraskningar som du kommer att fnissa över ett par dagar efteråt.

Så är Scary Movie en bra film? Trots att taglinen lovar att det inte kommer någon efterföljare (”No mercy. No shame. No sequel.”) så är en redan under produktion. Dock kan jag se en risk med att man inte låter det få vara nog med en film utan kommer förmodligen att stöta och blöta idén till förbannelse. Ungefär som med de andra filmerna med samma tema, Hot Shots, Den nakna pistolen m.fl. Tyvärr måste man jämföra Scary Movie med dessa, men det ska genast tilläggas att den ändå ligger på en annan nivå. Det hela känns otroligt fräscht och på något sätt lite modernt. Fråga inte varför, men det är inte roligt längre när en bil kör på en soptunna.

Ja och nej, Scary Movie är en bra film. Ett gott skratt i höstmörkret lär den framkalla, men inte så mycket mer. Om detta är tillräckligt för att kalla den bra, nå, kör för det. Men bättre än bra är det inte. Se då hellre något av Roy Andersson som verkligen sätter hjärncellerna i gung till skillnad från Scary Movie som bara ger dig kramp i skrattmusklerna.

Jesper Isaksson

Andra recensioner

Kommentarer