Lucky Luke - Box 2

  • Svensk titel: Lucky Luke - Box 2
  • Originaltitel: Lucky Luke
  • Speltid (min): 190
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-10-20
  • IMDb: Lucky Luke - Box 2

Recension - Blu-ray/DVD

Ni känner alla till Lucky Luke, eller hur? Mannen som drar snabbare än sin egen skugga? Japp, tänkte väl det.

I början av 90-talet gjordes en TV-serie om denne världsberömde västernhjälte och ingen mindre än Terence Hill spelade titelrollen. Han bär förvisso inte den klassiska utstyrseln (gul skjorta, röd näsduk, blå byxor) utan lite mer ”äkta” kläder, men han drar lika snabbt som alltid och hans trofasta kompanjon, hästen Jolly Jumper, är givetvis också med.

I box nummer två ingår avsnitten ”Grand Delusion”, ”Lucky's Fiancee” och ”Nobody's Fool”. Det första avsnittet är lite udda; efter att ha blivit biten av en skallerorm ligger Luke och yrar i öknen och det mesta som sker i avsnittet är hans hallucinationer. Ganska flummigt avsnitt som definitivt skiljer sig från de andra.

I ”Lucky's Fiancee” ska Luke hjälpa till att eskortera ett antal postorderbrudar till en kvinnolös gruvstad där männen väntar på sällskap. Men en av kvinnorna har något att dölja... Inte blir resan enklare av att bröderna Dalton har tänkt sig att attackera karavanen.

Det sista avsnittet, ”Nobody's Fool” utspelar sig 1 april i Daisy Town. Saloonägarinnan Lotta Legs ser till att utsätta alla invånarna i staden för diverse spratt, något som inte går hem hos alla. Men skrattar bäst som skrattar sist...

Jag har vid många gånger uttalat min förtjusning över Terence Hill och jag får bita mig i läppen för att inte dra igång den svadan igen. Tyvärr är dock resten av de medverkande ganska rejält mycket sämre och serien lider av det.

Betyget blir samma som för den första boxen i serien, en tvåa.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer