Lucky Luke - Box 3

  • Svensk titel: Lucky Luke - Box 3
  • Originaltitel: Lucky Luke
  • Speltid (min): 170
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-10-20
  • IMDb: Lucky Luke - Box 3

Recension - Blu-ray/DVD

Ni känner alla till Lucky Luke, eller hur? Mannen som drar snabbare än sin egen skugga? Japp, tänkte väl det.

I början av 90-talet gjordes en TV-serie om denne världsberömde västernhjälte och ingen mindre än Terence Hill spelade titelrollen. Han bär förvisso inte den klassiska utstyrseln (gul skjorta, röd näsduk, blå byxor) utan lite mer ”äkta” kläder, men han drar lika snabbt som alltid och hans trofasta kompanjon, hästen Jolly Jumper, är givetvis också med.

I box nummer tre ingår avsnitten ”Cafe Ole”, ”Midsummer in Daisy Town” och ”Ma Dalton”. I det förstnämnda uppstår kaos när kaffet tar slut i Daisy Town. Som om det inte vore nog lägger en bandit beslag på nästa leverans med bönor och försöker utöva utpressning mot staden och dess medborgare.

I ”Midsummer in Daisy Town” spirar romantiken. Zigenerskan och spådamen Esperanza, spelad av den alltid lika strålande Madeline Kahn, säljer en magisk kärleksdryck som ställer till det för de flesta i staden. Samtidigt har bröderna Dalton fått lite permis från fängelset för att spela Shakespeare(!) på stadens saloon...

I det sista avsnittet, ”Ma Dalton”, får vi träffa den enda person förutom Lucky Luke som bröderna Dalton är rädda för – deras mamma! Nu snackar vi krutgumma...

Den tredje och sista boxen om Lucky Luke liknar i mångt och mycket de två första och serien kör på i samma stil som tidigare. Avsnittet ”Midsummer in Daisy Town” höjer dock nivån tack vare ovan nämnda Madeline Kahn samt Julie Hagerty, (flygvärdinnan i ”Titta vi flyger”), som spelar en av de viktigare rollerna i avsnittet.

Betyget blir dock samma som för de tidigare boxarna, det vill säga en tvåa.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer