Skumma snubbar

  • Svensk titel: Skumma snubbar
  • Originaltitel: The All Together
  • Speltid (min): 80
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-05-11

Recension - Blu-ray/DVD

TV-producenten Chris har bestämt sig för att göra något radikalt med sitt liv och första steget mot att bli en ny, lyckligare människa med ett jobb han faktiskt trivs med är att sälja sitt hus och på köpet bli av med sin konstige inneboende Bob, vars stora hobby är att stoppa upp djur och placera dem i sexuella positioner.

Samma dag som en mängd olika mäklare ska komma och värdera huset kallas Chris in för att hjälpa till vid en TV-intervju. Han ber, eller rättare sagt beordrar Bob att släppa in de som ringer på dörren och sedan hålla sig borta. Bob tar honom på orden och släpper in alla som ringer på. Tyvärr är det inte bara mäklare utan även representanter från Jehovas Vittnen och två beväpnade gangsters med magproblem…
Den här dagen kommer inte bli som Chris har tänkt sig… alls.

”Skumma snubbar” är en skön brittisk komedi i bästa fars-stil. Det är inte så många kända ansikten i filmen, förutom just Chris som spelas av Martin Freeman från ”The Office”, ”Liftarens guide till galaxen” och kommande ”The Hobbit”, där han ska spela självaste Bilbo. Freeman är som gjuten för rollen som den uttråkade och lätt livströtte Chris och hans ansikte berättar precis hur Chris mår och hur han tänker.

Hade det här varit en amerikansk film hade det garanterat satsats mer på konstant gapflabbande, men det är i alla avseenden en brittisk film och humorn är därefter. Detta ser jag som något positivt och jag tyckte att filmen var riktigt rolig och jag kommer definitivt att se om den.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer