Pokémon - filmen

  • Svensk titel: Pokémon - filmen
  • Originaltitel: Pokemon: The first movie
  • Speltid (min): 92
  • Release (Bio): 2000-04-14
  • Release (Blu-ray/DVD): 2000-10-19

Recension - Blu-ray/DVD

Jag hatar Pokemon i alla dess former! Som pappa till tre mer eller mindre fanatiska Pokemon-barn har jag tvingats se skitet på TV, fått finna mig i att det försiggår intensiv byteshandel i mitt hus och att man knappast kan ta barnen med till en butik innan man tvingas köpa en hög små byteskort och på detta oskyldiga sätt bidra till ännu mera spring i kåken. Jag hatar Pokemon!

Tro inte att ungarna missade DVD-premiären av filmen. Något som jag hade hoppats på intill det sista. De små skitstövlarna kan ju läsa och vet hur man plockar fram information från internet.
”Pappaaaaaa! Den måste du skaffa!”
”Aldrig i livet!”
”Mamma är mycket snällare än du!”
Eller nåt annat hjärtskärande och så har vi filmen i DVD-spelaren.

Och ungarna älskar filmen. Jag kan inte förstå varför, men barn har en förmåga att indentifiera sig med illa tecknade Japan-anime figurer en korkad handling och inget vett. Jag har tappert tittat på filmen, men i jämförelse med Disney-giganter, Dreamworks-mastodonter och Pixar-fantasier förhåller sig Pokemon-filmen som ett extra långt TV-avsnitt och inget annat.

Nåja, barnen är av annan åsikt och detta är en film för barn! Inget annat! Och därför får barnen ge sina utlåtanden i ocensurerad format:

Jonas 12: ”Ganska bra. Mycket aktion och fint tecknade figurer”.
Iris 11: ”Pokemon är bättre än jurasik park för man behöver inte vara rädd hela tiden. Pokemon är spännande”
Jesper 9: ”Pappa tycker om pokemon men säger at han hatar det. Jag tycker att pokemån är den bästa filmen av alla pappas filmer. Fast järnjätten är bra också.”

Tekniskt sätt är skivan OK. Betygsättningen är barnastyrd och representerar inte min åsikt. Jag skulle ge filmen ett avsevärt sämre betyg. Och det är allt jag har att säga om denna film.

Jan Ahlgren

Andra recensioner

Kommentarer