Open House

  • Svensk titel: Open House
  • Originaltitel: Open House
  • Speltid (min): 88
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-12-21

Recension - Blu-ray/DVD

Alice och hennes sambo Josh håller på att separera och deras drömhus är till salu. Mäklaren håller fler visningar och spekulanterna är många. Men ett par verkar mer hugade än de andra. De har bestämt sig för att huset ska bli deras – kosta vad det kosta vill. De tar gärna över möblemanget också – inklusive Alice...

Behöver vi verkligen en ny heminvasionsrulle? Det finns ju hur många som helst på marknaden; allt från ”Last House on the Left” till ”Funny Games” och allt där emellan. Hur mycket nytt kan det finnas i genren som vi redan inte har sett? Inte så mycket tydligen.

”Open House” bjuder inte på några större överraskningar och är relativt förutsägbar. Skådespelarna gör dock bra ifrån sig, speciellt Brian Geraghty (”Jarhead”, ”The Hurt Locker”), och Tricia Helfer (”Battlestar Galactica”) som de två lätt missanpassade individerna som tar över huset. Låt er inte luras av att omslaget skyltar med Anna Paquin och Stephen Moyer (Sookie och Bill från ”True Blood”), deras roller är små och det är uppenbart att de ställt upp i filmen som en tjänst till regissören, tillika Annas storebror, Andrew Paquin.

Men är filmen verkligen så dålig? Nej, den är välspelad och snyggt fotad, men har man sett ett par filmer i här genren förut så blir det lite småtråkigt.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer