Stora bomber!

  • Svensk titel: Stora bomber!
  • Originaltitel: Le Big-Bang
  • Speltid (min): 73
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-01-25
  • IMDb: Stora bomber!

Recension - Blu-ray/DVD

Efter tredje världskriget återstår bara två kontinenter på planeten jorden. Den ena är befolkad av män (eller ja, en massa mutanter är nog närmare sanningen) och den andra av kvinnor. Det råder stor konflikt mellan de båda lägren, och ingen är mindre krigisk än den andra. Ett fjärde världskrig kan starta när som helst, och med de ny vapen som tagits fram skulle det innebära slutet för universum! Det finns bara en som kan förhindra denna katastrof: superhjälten Fred Hero!

Fred, som spenderar vardagen som intergalaktisk sopåkare tillsammans med Conan Barbaren och Darth Vader (jag skojar inte!) tar till en början inte uppdraget på större allvar, men så möter han kvinnan i sitt liv och allt sätts på sin spets. Ska han kunna medla mellan kvinnor och män på jorden och därmed undvika universums undergång? Ska han kunna starta ett liv med denna vackra kvinna han träffat? Och vad ska hans fru säga om saken?

”Stora bomber!” är enligt uppgift Pichas mest ambitiösa film och tog tre år att fullborda. Humorn är tillbaka, liksom nakenheten, och i mitt tycke är det den bästa filmen i boxen.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer