Last Chapter Box 1 - The War Begins

  • Svensk titel: Last Chapter Box 1 - The War Begins
  • Originaltitel: Le dernier chapitre
  • Speltid (min): 200
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-02-22

Recension - Blu-ray/DVD

När det kriminella motorcykelgänget Triple Sixers beslutar sig för att utvidga sin verksamhet i Kanada genom att bland annat etablera sig i Ontario påverkar det de gäng som redan verkar i området. Bob Durelle, ledare för Devil Riders ser det som ett lysande tillfälle att klättra uppåt på karriärsstegen och går inte bara med i Triple Sixers, utan ser dessutom till att bli president över den nya avdelningen.

Med de nya resurser Durelle nu har i ryggen utvidgar han sitt drogimperium och pengarna börjar rulla in. Men det är inte bara en dans på rosor...

”The Last Chapter” är en kanadensisk miniserie i två säsonger, där den här boxen – ”The War Begins” innehåller den första. I huvudrollen som Bob Durelle ser vi den alltid enastående Michael Ironside, en av mina personliga favoriter. Övriga roller innehas främst av franskkanadensiska skådespelare som kanske inte är så välkända här i Sverige.

Detta är ett välspelat actiondrama, spännande och intressant och jag satt fastklistrad i soffan under de dryga tre timmar som första säsongen ligger på. Den andra säsongen, ”The War Continues” står i hyllan och jag ser verkligen fram emot att fortsätta följa Durelle och hans kumpaner.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer