Last Chapter Box 2 - The War Continues

  • Svensk titel: Last Chapter Box 2 - The War Continues
  • Originaltitel: Le dernier chapitre
  • Speltid (min): 270
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-02-22

Recension - Blu-ray/DVD

I säsong två av ”The Last Chapter” (se recension av säsong 1 här) återser vi Bob Durelle och hans knuttar i Triple Sixers. Durelle har fortfarande snuten hack i häl och alltfler av hans gängmedlemmar börjar ifrågasätta hans kompetens som president. Nu tvingas han ta till drastiska åtgärder för att behålla sin position samt att i största möjliga mån hålla familjen säker. Om det inte är för sent...

Ooh, det här är bra! Och spännande! Michael Ironside levererar till 100% i rollen som Bob Durelle och Roy Dupuis som hans forne vän, numera nemesis, är även han riktigt bra. Den andra säsongen består bara av tre långfilmslånga avsnitt och samtidigt som jag hade velat ha mycket mer känns det som att det här var alldeles lagom. Den höga kvaliteten har bibehållits serien igenom och inget har blivit uttjatat eller löjligt som det så lätt kan bli när en serie håller på för länge.

Jag kan inte annat än att rekommendera ”The Last Chapter”. En varning dock: läs inte baksidestexten på säsong två! En viktig detalj i handlingen avslöjas klumpigt nog där, och det påverkar definitivt upplevelsen till det sämre.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer