Marianne

  • Speltid (min): 103
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-04-11

Recension - Blu-ray/DVD

Efter att Kristers fru dör i en bilolycka vänds allt upp och ner för honom. Nu står han ensam med en rebellisk tonårsdotter och ett gråtande spädbarn. Någon nattsömn är det inte tal om, är det inte bebisen som gråter så är det mardrömmar och dåligt samvete över forna synder som sakta men säkert driver Krister till vansinne. Han går till en psykolog för att få hjälp, men det räcker inte till. Är det verkligen bara mardrömmar, eller är det något mer som hemsöker honom om nätterna?

”Marianne” är en ny svensk rysare med en inte helt tokig handling och är snyggt filmad. Skådespelarna har minst sagt en varierande erfarenhetsgrad, vilket också påverkar deras prestationer. Det är ingen överdrift att säga att Thomas Hedengran, som spelar Krister, och Peter Stormare, som spelar psykologen, agerar brallorna av resten av gänget. Dock är vissa repliker så konstlade att inte ens de veteranerna kan leverera dem på ett trovärdigt sätt. Synd.

Trots mina små klagomål ovan tyckte jag att det var en helt OK rulle med ett par obehagliga scener. Sevärd, men jag vet inte om se om-faktorn är så hög. En trea blir det iaf.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer