Sweet Karma

  • Svensk titel: Sweet Karma
  • Originaltitel: Sweet Karma
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-08-01

Recension - Blu-ray/DVD

Karma är en ung, vacker och stum kvinna. För en tid sedan lämnade hennes äldre syster Ryssland för att söka lyckan i Kanada, men det visade sig snart att de som hjälpte henne med visum och resa inte ville hennes bästa, utan från början tänkte tvinga henne till prostitution i det nya hemlandet.

Karma må vara stum, men hon kan definitivt uttrycka sin ilska och sorg. Fast besluten att hämnas sin syster kontaktar hon de ansvariga bakom det hela och tar sig till Kanada. I sin väg lämnar hon döda kroppar...

”Sweet Karma” är ganska typisk hämnarrulle som lånat friskt från tidigare alster i genren. Det är inte svårt att se vissa paralleller med svenska ”Thriller – en grym film” till exempel.

Den unga Karma spelas av före detta modellen Shera Bechard, som får det tunga lasset att bära hela filmen utan att yttra ett enda ord. Det lyckas hon riktigt bra med, betydligt bättre än vad jag förväntade mig.

Det är en grå och ganska ruffig film som visas, och jag tyckte stundtals att den var alldeles för förutsägbar. Det visade sig dock ganska snart att jag hade fel, vilket jag bara är glad för.

Jag är rädd att filmens titel och fodral får filmen att se lite väl trashig och ointressant ut, men jag kan bara hoppas att många ger den en chans ändå. Filmen är mycket bättre än vad den ger sken av i hyllan.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer