Pappas Pengar

  • Svensk titel: Pappas Pengar
  • Originaltitel: Pappas Pengar
  • Speltid (min): 180
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-11-14

Recension - Blu-ray/DVD

På godset Stjärtnäs (men tihi så fräckt!) bor Sveriges rikaste man. Han jobbar naturligtvis inte, utan spenderar dagarna med att läsa Dagens Industri, åka helikopter samt försöka ta hand om sonen Bröli (tihi igen, vi gör en gammal referens till en politikerunges smeknamn) som nyss kommit hem från privatskolan i Schweiz. Bröli har ingen verklighetsanknytning alls, och sådant är ju fantastiskt roligt, eller hur?

”Pappas Pengar”, en så kallad komediserie med Johan Ulveson och Olof Wretling (vem?) i huvudrollerna får mig att allvarligt fundera på att sluta betala TV-licens. SVT har här bekostat en totalt humorlös serie på tre timmar, med en okänd skådis och en komiker som inte varit rolig sedan ”Lorry”. Detta skrivet och regisserat av Erik ”min frus svåger är Henrik Schyffert och därför anses jag av några vara relevant” Haag. Haag var förvisso med i Hassangänget när det begav sig och var också den som tog över ”Knesset” när Kristian Luuk slutade. Någonstans där peakade Haag.

Tre timmar, etthundraåttio minuter komediserie som inte en enda gång fick mig att le, än mindre skratta, kan inte kallas för annat än en total flopp. Undvik.

Tillägg: Vad som inte framgår av DVD-omslaget och som jag själv inte visste om förrän jag läste det på Wikipedia (och då är det sant!) är att serien gjordes för barn, och visades på Barnkanalen. Man kan ju fråga sig varför inte denna målgrupp omnämns på omslaget...

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer