Mara

  • Svensk titel: Mara
  • Originaltitel: Mara
  • Speltid (min): 77
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-01-16

Recension - Blu-ray/DVD

Som barn blev Jenny vittne till det brutala mordet på sin far, ett trauma som naturligtvis sätter sina spår. Efter att under många år ha bearbetat händelsen med hjälp av en psykolog bestämmer hon sig för att möta de inre demonerna en gång för alla. Det blir en fest tillsammans med vännerna, i samma hus där fadern mördades...

”Mara” är en svensk-dansk samproduktion som enligt uppgift är inspelad på enbart sju dagar. Med tanke på den korta tiden har filmmakarna lyckats få till en hel del schyssta scener, men det hade nog inte skadat att ha ett par dagar extra för repetitioner för skådespelarna. Fast om sanningen ska fram är jag inte säker på att det hade hjälpt.

Det är nämligen nästan helt utan undantag extremt stolpigt och onaturligt agerande från samtliga aktörer. Den ofta taffliga dialogen framförs på ett långt ifrån övertygande sätt och de tillfällen jag grep efter den imaginära skämskudden var legio.

Huvudrollen spelas av före detta(?) utvikningstjejen, förlåt, glamourmodellen Angelica Jansson. Jag vet inte vem det är, men så har jag inte heller läst Slitz sedan det var en musiktidning. Hennes främsta talang är klart och tydligt inte skådespelande, den enda scen där hon verkade det minsta naturlig var när hon stod och tvålade in bysten i en obligatorisk duschscen.

Nej, det här var inte så kul. För er som absolut vill se allt Sverige har att erbjuda inom genrefilm så är väl en titt på sin plats, men ni andra kan gott spara de 77 minuterna till något annat.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer