Maximum Conviction

  • Svensk titel: Maximum Conviction
  • Originaltitel: Maximum Conviction
  • Speltid (min): 97
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-03-20
  • Tagline: Maximum Security. Maximum Firepower.

Recension - Blu-ray/DVD

Det gamla fängelset håller på att avvecklas, och den före detta marinkårssoldaten Cross, numera säkerhetskonsult, håller i processen tillsammans med sin gamle vapendragare Manning. Endast fyra fångar finns kvar och deras transport ska komma under kvällen. Sedan kan Cross och Manning koppla ur de sista övervakningssystemen, släcka lampan och låsa för gott.

Vad de inte hade räknat med var att två kvinnliga fångar skulle anlända till fängelset för en kort vistelse innan de transporteras vidare. Ännu mindre väntat var det faktum att någon vill åt dessa kvinnor, och det till varje pris. Snart befinner sig fängelset under attack och ett fritagningsförsök är i full gång. Nu är det upp till Cross och Manning att damma av sina stridskunskaper och återta kontrollen.

”Maximum Conviction” är en förvånansvärt habil actionrulle som funkar mycket bättre än vad den borde göra. Den största anledningen till att jag inte hade höga förväntningar på filmen är huvudrollsinnehavarna; Cross spelas av Steven Seagal och Manning av ”Stone Cold” Steve Austin. Inte direkt de skickligaste aktörerna om man säger så. Men här funkar de oväntat bra, och får dessutom bra hjälp av Michael Paré som leder fritagningsförsöket. Skönt att se gamle 80-talshjälten Paré i något annat än Uwe Boll-filmer...

Visst är denna film en bagatell, men en underhållande sådan. En svag trea är den värd, trots Seagals kagge.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer