Lovely Molly

  • Svensk titel: Lovely Molly
  • Originaltitel: Lovely Molly
  • Speltid (min): 99
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-04-30

Recension - Blu-ray/DVD

Molly har efter flera års missbruk äntligen blivit ren och kommit på rätt spår här i livet. Hon har träffat en man och gift sig, och tillsammans har de flyttat ut till hennes föräldrars gamla gård för att den inte skulle stå helt tom och förfalla.

Den fridfulla idyllen visar sig dock inte vara så fridfull. En natt väcks de av att larmet går igång och efter att ha larmat polisen visar det sig att köksdörren står på vid gavel, samtidigt som Mollys make svär på att han låste den.

När då maken, som är lastbilschaufför, beger sig ut ett par dagar på jobb lämnas Molly ensam i det stora huset. Men hon känner sig allt annat än ensam. Något finns där i huset hos henne, något som inte vill lämna henne ifred. Hon mår allt sämre och sämre och den enda respons hon får från arbetskamrater och omgivningen i övrigt är att de tror att hon ramlat tillbaka ner i drogträsket. Om det ändå vore så väl...

”Lovely Molly” är en stundtals riktigt otäck skräckfilm skriven och regisserad av Eduardo Sanchez, vars största merit hittills är att han också regisserade ”The Blair Witch Project” när det begav sig. Jag har personligen aldrig varit ett stort fan av den filmen, men något gjorde den absolut rätt med tanke på den enorma genomslagskraft den haft i populärkulturen. I ”Lovely Molly” behåller han lite av estetiken med ”found footage”-material och handhållen videokamera, då Molly försöker filma det som hemsöker henne i huset. Detta tar dock inte lika stor plats här som i ”The Blair Witch Project”, något jag är ytterst tacksam för.

Resultatet är en välspelad, spännande skräckfilm, med en kanoninsats av Gretchen Lodge i titelrollen, som jag kan rekommendera till er som kan tänka sig att bli lite skrämda hemma i soffan.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer