Passion

  • Svensk titel: Passion
  • Originaltitel: Passion
  • Speltid (min): 97
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-06-19
  • IMDb: Passion

Recension - Blu-ray/DVD

Isabelle jobbar på en stor reklambyrå och har ett nära samarbete med sin chef, Christine. Men när Christine en dag tar åt sig äran för en ny, briljant idé för en reklamkampanj som Isabelle skapat byts de glada minerna ut mot planer på gruvlig hämnd...

Brian De Palma är tillbaka med thrillern ”Passion”, en nyinspelning av en fransk film. Den invigde känner snabbt igen De Palmas bildspråk, med splitscreen och andra beprövade tekniker. Det är både väntat och välkommet. Handlingen kan verka aningen banal, men som tittare är man aldrig helt säker på hur saker och ting egentligen ligger till.

Som ett fan av De Palmas repertoar blev jag väldigt förtjust i ”Passion”, även om den inte är perfekt. Det största problemet jag har med filmen är Noomi Rapace som spelar Isabelle. Jag tycker verkligen inte att hon är en bra skådespelerska! Hon var inte bra i ”Prometheus”, och inte heller i ”Sherlock Holmes: A Game of Shadows”. Jag hade hoppats att hon blivit lite säkrare i sig själv, sitt yrke (och sin engelska!), men icke. Faktum är att hon på egen hand drar ner betyget för filmen med en hel poäng. Det är synd, filmen förtjänar en bättre aktris.

Trots Noomi tycker jag att ”Passion” är en sevärd dramathriller som borde tilltala fler än bara de inbitna De Palmafansen.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer