Herrar föredrar blondiner

  • Svensk titel: Herrar föredrar blondiner
  • Originaltitel: Gentlemen Prefer Blondes
  • Speltid (min): 91
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-08-21

Recension - Blu-ray/DVD

Lorelei och Dorothy är två showartister och kompisar som håller ihop i vått och torrt. När Lorelei, golddigger som hon är, lyckas landa en rik fästman firas det med en båtresa till Frankrike tillsammans med Dorothy. Fästmannen lämnas kvar i USA, men anlitar en privatdetektiv för att hålla koll på Loreleis förehavanden.

Ombord på lyxkryssaren omsvärmas de båda galanta damerna av uppvaktande män i alla åldrar. Lorelei lyckas till och med flirta till sig ett diamantbeprytt diadem från en äldre herre, som dock inte berättar för sin fru, tillika den rättmätiga ägaren till diademet, om hans påhitt. Hustrun polisanmäler istället det försvunna diademet som stulet och nu ligger både Lorelei och Dorothy illa till...

”Herrar föredrar blondiner” är en klassisk musikalkomedi med Marilyn Monroe och Jane Russell i rollerna som Lorelei respektive Dorothy. De matchar varandra på ett extraordinärt sätt och filmen sprudlar av färg och humor. Inte minst bjuds vi på Marilyns klassiska version av ”Diamonds are a girl’s best friend”, vilket i sig är värt priset för denna bluray.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer