Stalled

  • Svensk titel: Stalled
  • Originaltitel: Stalled
  • Speltid (min): 84
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-04-23

Recension - Blu-ray/DVD

Det är julfest på det stora företaget och det partajas vilt. Den stackars vaktmästaren var dock inte bjuden på festen, utan får istället nöja sig med att fortsätta byta glödlampor och städa toaletter. Inte den roligaste kvällen man kan ha, men den kommer att bli värre. Mycket, mycket värre.

För när vaktis som bäst håller på att ta en liten paus på muggen väller det helt plötsligt in en massa zombies! Någon sorts utbrott har ägt rum, mitt under festen, och en efter en har de anställda förvandlats till levande döda. Hur i h-e löser man en sådan soppa?

”Stalled” är en brittisk skräckkomedi regisserad av Christian James. Han har hittat en bra balans mellan humor och splatter och med sin alldeles perfekta speltid på 84 minuter drar den inte ut på tiden och tappar tempo. Att förlägga nästan hela filmen till en och samma plats, i det här fallet en damtoalett, är ett genidrag som förhöjer känslan av både panik och klaustrofobi. Det låter dessutom filmmakarna spendera mer pengar på effekter, någon som trots allt är högst relevant i denna typ av film.

Jag blev faktiskt lite imponerad av ”Stalled”. På omslaget jämförs den med ”Shaun of the Dead”, något som fick mig att bli högst skeptisk. Missförstå mig rätt, jag älskar ”Shaun of the Dead”, men jag hade extremt svårt att tro att denna film skulle kunna jämföra sig med den. Det kan den inte heller, de skiljer sig alldeles för mycket åt i stil, men den står stadigt på egna ben.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer