Magnus Betnér – Betnér IV

  • Svensk titel: Magnus Betnér – Betnér IV
  • Originaltitel: Magnus Betnér – Betnér IV
  • Speltid (min): 84
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-10-22

Recension - Blu-ray/DVD

(Den första versionen av recensionen togs av misstag bort av skribenten. Då originalet inte längre fanns tillgängligt har han fått försöka återskapa den ur minnet, samtidigt som han måste leva med skammen att han gjort ett sådant nybörjarmisstag)

Den populäre komikern Magnus Betnér har nu släppt en ny DVD med 80 minuter ståuppkomik, inspelat live inför publik. Publiken har, av applåderna och skratten att döma, en riktigt rolig kväll när Betnér diskuterar vitt skilda ämnen som att till sin dotters förtret tacka nej till medverkan i "Let's Dance" eller att bli hög på ett hotell i Amsterdam. Var och varannat ord är ett "jävla", eller ett "fan", och det är illa när jag, som själv svär (för mycket) reagerar negativt på sådant.

Ståuppkomik är svårt. Jag gillar en hel del olika komiker, t ex tidiga Denis Leary, Pablo Fransisco och Jim Breuer. Sam Kinison och Rodney Dangerfield var även de väldigt roliga på sin tid. Till och med den provokative Andrew Dice Clay roar mig. Men Betnér? Nej, tyvärr.

Under 80 minuter skrattade jag inte mer än en (1) gång, och smålog kanske tre-fyra gånger. Det är naturligtvis ett uselt betyg, men det betyder inte att det är en dålig show. Allt det betyder är att jag personligen inte tyckte att det var roligt. Betnérs fans kommer med största sannolikhet älska materialet, och med tanke på hans popularitet kommer väldigt många att tycka att det är betydligt roligare än vad jag gjorde.

Så lägg inte så mycket vikt vid ettan jag ger showen i betyg. Se den och sätt ditt eget betyg istället, för i slutändan är det vad DU tycker om showen som betyder något.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer