Teenage Mutant Ninja Turtles 3

  • Svensk titel: Teenage Mutant Ninja Turtles 3
  • Originaltitel: Teenage Mutant Ninja Turtles III
  • Speltid (min): 91
  • Release (Bio): 1993-08-06
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-11-19
  • IMDb: Teenage Mutant Ninja Turtles 3

Recension - Blu-ray/DVD

En magisk spira transporterar reportern April O’Neil 400 år bakåt i tiden, från 1990-talets Manhattan till samurajernas Japan. De enda som kan hjälpa henne är hennes fyra polare; Leonardo, Michaelangelo, Donatello och Raphael – The Teenage Mutant Ninja Turtles!

De fyra beger sig också tillbaka i tiden för att hämta hem April, men först måste de kämpa mot den ondskefulle Lord Norinaga och hans hejdukar samt hitta den tidens motsvarande spira...

Efter två framgångsrika filmer var det enkelt att få grönt ljus för en tredje film. Den här gången var det dock inte Jim Hensons verkstad som låg bakom dräkterna, vilket gör att sköldpaddorna och Splinter skiljer sig lite i utseende jämfört med föregångarna.

Även filmen i stort skiljer sig från de andra genom att placera våra fyra hjältar i Japan istället för Manhattan. Det blir verkligen ett miljöombyte för dem – och oss – och de blir misstagna för japanska vattendemoner, så kallade kappa. Men även om de inte längre kan få tag i sina älskade pizzor kan de fortfarande sparka stjärt!

”Teenage Mutant Ninja Turtles 3” blev inte samma succé som de tidigare filmerna och planerna för en fjärde film lades på is. Några av idéerna användes dock i TV-serien ”The Next Mutation” (som för övrigt finns på svenska Netflix för tillfället).

Även om filmen försöker bjuda på action och humor känns det som att stora delar går på tomgång. För de trogna fansen är filmen fortfarande ett måste, men är man inte helt såld på de första två filmerna kan man lika gärna hoppa över denna.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer