Johan Glans - Det bleka hotet

  • Svensk titel: Johan Glans - Det bleka hotet
  • Originaltitel: Johan Glans - Det bleka hotet
  • Speltid (min): 100
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-11-30
  • Tagline: Det bästa och det värsta med Johan Glans.

Recension - Blu-ray/DVD

Johan Glans är väldigt produktiv och medverkade nyligen i säsong 2 av En clown till kaffet på Kanal 5. Han är en av Sveriges allra bästa komiker och har ett alldeles eget mesroligt tonfall. Och nu följer en ganska inaktuell dvd-recension, mest för att recensenten fick Det bleka hotet i uppskattad födelsedagspresent.

Gott & blandat-dvd:er med klipp från olika tv-program är ju vanligtvis Robert Gustafssons specialitet. Nu har även Eslövs-bördige lustigkurren Johan Glans släppt en sådan greatest hits-dvd. Det bleka hotet syftar med självdistans på Glans bleka hy och hans fascination för Star Wars. Ni har väl hört komikerns klockrena Darth Vader-imitation med hjälp av en vattenkanna?

Dvd-samlingen bjuder på godbitar från standup, galor, Parlamentet, Hjälp!, Räkfrossa, Kvarteret Skatan och Morgonsoffan. Angående panelprogrammet Parlamentet: Glans är grym på att improvisera i "tips från coachen", men värdelös i ronden "inte ja, nej eller tveka". Roligt att även dessa segment kom med. Från Morgonsoffan saknar jag den sjukt roliga sketchen med snubben som ramlat ner i ett hål och är mörkrädd i morgonstudion. Hur kunde detta guldkorn utelämnas?

Plus i kanten för extramaterialet. Vi får se en ung Glans första, floppande tv-framträdande i en frågesport där han som James Bond-expert pinsamt nog får blackout. Även de första trevande standupförsöken finns tillgängliga. Tidigt i karriären var han en oslipad diamant som snart skulle göra succé med parhästen David Batra.

Det här hopkoket tilltalar säkerligen alla vänner av Johan Glans. Fick ni mersmak? Se honom även i galaxhjälterullen Kenny Begins, Nisse Hults historiska snedsteg och som sig själv i The Office-doftande Ulveson & Herngren.

Johan Karlsson

Kommentarer