Scribbler, The

  • Svensk titel: Scribbler, The
  • Originaltitel: The Scribbler
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-04-20
  • Tagline: Unzip your head
  • IMDb: Scribbler, The

Recension - Blu-ray/DVD

Suki har precis flyttat in i ett nytt boende, en stor skrapa där samtliga invånare har en mental störning eller sju. Suki själv lider av multipel personlighetsstörning, men har fått med sig en fiffig liten maskin med vars hjälp hon kan ”bränna bort” identiteter ur skallen. Denna manick, kallad ”The Siamese Burn” ger henne dock blackouts efter varje användande och varje gång hon vaknar till har något eländigt hänt i hennes omgivning.

”The Scribbler” är en scifi-thriller baserad på en grafisk roman av Daniel Schaffer, som också skrivit manus till filmen. I huvudrollen som Suki ser vi Katie Cassidy (Black Canary i ”Arrow”) och hon gör ett förvånansvärt bra porträtt av en ung kvinna med grava problem. I andra roller ser vi kända ansikten som Eliza Dushku, Michael Imperioli, Gareth Dillahunt, Billy Campbell och Sasha Grey.

En hel del kända namn, men det är inte heller på skådespelarfronten problemen finns. Själva handlingen är så rörig att det kan bli svårt att hänga med i svängarna, och då det inte heller är speciellt intressant känns det inte så lockande att lägga så mycket energi på det heller. Kanske hade det varit skillnad om jag läst serien innan, jag vet inte.

Nej, detta var inget för mig. Snyggt, absolut, och med många skådespelare jag gillar. Men ”The Scribbler” lär jag aldrig se om.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer