Minioner

  • Svensk titel: Minioner
  • Originaltitel: Minions
  • Release (Bio): 2015-07-01
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-11-16
  • IMDb: Minioner

Recension - Bio

Minioner, dessa gula små udda figurer, lever för att tjäna de ondaste av de onda. Men efter att ha orsakat en massa trubbel för tidigare arbetsgivare, såsom dinosaurier, Dracula och diverse andra mindre snälla karaktärer, fann de en fristad i en underjordisk värld där de kunde vara sig själva.

Men avsaknaden av någon riktig otäcking att tjäna under blir allteftersom alldeles för stor. Så tre tappra minioner – Kevin, Stuart och Bob – tar sig an uppdraget att bege sig ut i världen för att hitta en ny, värdig ledare.

Denna ledare visar sig vara Scarlet Overkill, den ondaste kvinnan i världen, som har mycket stora planer på gång, men frågan är om våra gula små vänner kan hjälpa henne, eller istället stjälpa henne.

Efter att ha gjort succé i ”Dumma mej” och ”Dumma mej 2” får nu minionerna en alldeles egen film att spexa runt i. Det har varit en stor hype, och jag har själv haft väldigt höga förväntningar på filmen. Efter att idag ha sett den tillsammans med mina två döttrar (7 och 4,5 år) kan jag lyckligtvis konstatera att filmen uppfyllde dessa förväntningar. Den svenska dubbningen funkar bra, men jag misstänker att en hel del ordvitsar försvann i översättningen. Det står också klart när man ser filmen att alla referenser inte kommer att uppfattas av barnen, men hjälper till att hålla föräldrarna underhållna.

Jag hade jätteroligt när jag såg filmen, och att döma av min frus och barns höga skratt antar jag att även de uppskattade den. Betyget blir en solklar fyra, inget snack om saken!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer