Palo Alto

  • Svensk titel: Palo Alto
  • Originaltitel: Palo Alto
  • Speltid (min): 95
  • Release (Bio): 2013-08-29
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-06-22
  • IMDb: Palo Alto

Recension - Blu-ray/DVD

April är en vilsen ung tjej som försöker hitta sin plats i tillvaron. Hon är attraherad av sin fotbollstränare, men vet inte riktigt hur hon ska hantera det, med tanke på att han är mycket äldre. Teddy är en skejtare som festar lite väl ofta och hårt, och hans kompis Fred är på väg att tappa greppet helt. Emily är en osäker tjej, som använder sex för att få bekräftelse.

Det är dessa ungdomar som filmen ”Palo Alto” handlar om. Filmen bygger på James Francos novellsamling med samma namn, och han spelar även fotbollstränaren som April är kär i.

När jag såg filmen imponerades jag över de unga skådespelarna, njöt av det fina berättandet och söp in det snygga fotot. Direkt efteråt slog det mig att ”Palo Alto” i mångt och mycket känns som ett tydligt generationsskifte. Inte nog med att den unge mångsysslaren James Franco har skrivit boken och spelar med i filmen, den är också skriven och regisserad av Gia Coppola (barnbarn till Francis Ford Coppola), och i rollerna som April och Teddy ser vi Emma Roberts (dotter till Eric Roberts) och Jack Kilmer (son till Val Kilmer).

Just Emma Roberts och Jack Kilmer imponerade speciellt på mig, och jag längtar efter att få se fler filmer med dem framöver. Till dess tänker jag se om ”Palo Alto” flera gånger. Det är förvisso ingen feelgood-film, men den är jävligt bra.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer