Johnny Suede

  • Svensk titel: Johnny Suede
  • Originaltitel: Johnny Suede
  • Speltid (min): 97
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-08-03
  • Tagline: Keeping up an image can be a full time job.
  • IMDb: Johnny Suede

Recension - Blu-ray/DVD

Den unge och mer än måttligt naive Johnny Suede vill inget hellre än att följa i sin idol Ricky Nelsons fotspår och bli en stor artist. Men det är lättare sagt och gjort, och han får kombinera kvällarnas och helgernas repanden och smågig med ett dagjobb som målare.

Han dejtar Darlette, trots att hon redan är tillsammans med en allt annan än trevlig kille, men när Johnny tvingas panta gitarren för att få ihop till hyran vill Darlette inte längre ha något med honom att göra. Trots att han får tillbaka sin kära gitarr är Darlette borta för alltid, och Johnny blir väldigt deppig. Men sedan möter han Yvonne…

”Johnny Suede” är en väldigt speciell film som inte följer gängse mallar. Regissören Tom DiCillo hade onekligen en intressant tanke med filmen, men den når tyvärr inte hela vägen fram. Ett av de största problemen med filmen är Brad Pitt i huvudrollen. Han överdriver Johnnys naivitet så pass mycket att han stundtals verkar mentalt efterbliven.

Trots det är ”Johnny Suede” ganska intressant. Det är inte bara en av Pitts första filmer, utan vi ser även Nick Cave och Samuel L. Jackson i tidiga roller, samt Catherine Keener som Yvonne. Keener är utan tvekan bäst i filmen, tätt följd av Pitts episka frisyr.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer