Snobben

  • Svensk titel: Snobben
  • Originaltitel: The Peanuts Movie
  • Speltid (min): 85
  • Release (Bio): 2015-12-25
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-04-25
  • Tagline: Dream Big.
  • IMDb: Snobben

Recension - Blu-ray/DVD

Lille Karl är som vanligt lite nedstämd. Den där förbaskade draken vill verkligen inte lyfta, hur mycket Karl än försöker. Gullan driver som vanligt med honom, och det är väl egentligen bara Karls trogna beagle Snobben som står lojalt vid hans sida.

En dag flyttar ett nytt barn in i området och börjar i samma klass som Karl. Han blir genast upp över öronen förälskad i den söta rödhåriga flickan, men samtidigt förtvivlad då han anser att han inte spelar i samma liga och inte har en chans att bli tillsammans med henne. Men skam den som ger sig…

”Snobben” är en helt ny film från Blue Sky Studios, bolaget bakom ”Ice Age”-filmerna. De har lyckats fenomenalt med att lyfta in Schulz klassiska karaktärer i en modern, animerad film. Hela persongalleriet, från Karl, Snobben och fågeln Woodstock till Gullan, Linus och Peppiga Pia ser EXAKT ut som i de gamla tecknade filmerna jag såg som barn, men med en extra touch. I närbilder ser vi en perfekt textur på frisyrer och Snobbens päls. Fantastiskt gjort!

Jag har sett filmen både på svenska och med de engelska originalrösterna, och även om jag givetvis föredrar den på engelska funkar filmen riktigt bra på svenska också. Som vuxen (40+) och med största sannolikhet en viss nostalgifaktor i ryggen funkar ”Snobben” otroligt bra. Mina barn däremot, 5 och 7 år gamla, var inte lika imponerade. De har ingen tidigare koppling till dessa karaktärer, och jag tror att filmens lite mer filosofiska delar gick dem över huvudet.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer