Heart of a Dog

  • Svensk titel: Heart of a Dog
  • Originaltitel: Heart of a Dog
  • Speltid (min): 75
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-06-20
  • IMDb: Heart of a Dog

Recension - Blu-ray/DVD

Laura Phillips Anderson är en experimentell musiker som albumdebuterade 1982 och var gift med den betydligt mer välkända Lou Reed fram tills dennes död 2013.

Laura, eller Laurie som hon kallas, har här gjort vad som kategoriseras och marknadsförs som en dokumentär, en film om sin hund, terriern Lolabelle. Omslaget skvallrar om en dokumentär om kärleken till sitt djur. Vilket är lite, eller rättare sagt mycket missvisande.

Visst, man märker att Laura älskar sin Lolabelle. Men filmen känns mer som en ursäkt för att visa ett kollage av konstnärligt filmade bilder med voice-over från regissören och skaparen Laura. Den röda tråden är heller inte hunden Lolabelle, utan vårt samhälle, där 9/11 har en betydande roll. Till en första början tycker jag dessa bilder är vackra, men filmen tar aldrig riktigt fart, och Lauras släpiga voice-over blir efter ett tag riktigt irriterande. Hade man marknadsfört Heart of a Dog som en experimentell avantgardefilm hade betyget antagligen blivit annorlunda. Men tyvärr, det här är nog inte en film som tilltalar alla. Och dessvärre inte mig.

Stefan Johansson

Kommentarer