Trubbel i Karibien

  • Svensk titel: Trubbel i Karibien
  • Originaltitel: Porgi l'altra guancia
  • Speltid (min): 84
  • Release (Bio): 1975-07-09
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-08-15
  • IMDb: Trubbel i Karibien

Recension - Blu-ray/DVD

När jag var liten brukade min pappa ibland hyra hem en film till helgen, och inte sällan var det en western eller actionkomedi med radarparet Bud Spencer och Terence Hill. Redan då fattade jag tycke för denna charmiga duo och deras ofta knasiga upptåg.

Det händer än idag att jag tar fram en gammal Trinity-rulle och njuter i fulla drag. När så ”Trubbel i Karibien” dök upp som recensionsexemplar blev jag väldigt nyfiken – en film med Spencer/Hill som jag faktiskt aldrig sett tidigare! Kanon!

Eller inte.

Jag har nu förstått att flera av de filmer som paret gjorde tillsammans inte är speciellt bra alls. Faktum är att jag misstänker att flera av mina favoriter inte är särskilt bra heller, om man drar undan nostalgins rosaskimrande tyllgardin. Till syvende och sist består de flesta av en flortunn story, slarvigt ihopskriven runt en massa slagsmål av buskistyp. ”Trubbel i Karibien” är definitivt en sådan.

Två missionärer på en ö i Karibien hamnar i bråk med den lokale guvernören, vars enda mål är att exploatera allt och alla för egen vinnings skull. Det gillar inte våra två missionärer, så då blir det slagsmål. På buskisnivå.

Nej, detta var inte kul. Tyvärr, för jag hoppades så mycket på en underhållande kväll tillsammans med Hill och Spencer.

En annan gång kanske.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer