Pod

  • Svensk titel: Pod
  • Originaltitel: Pod
  • Speltid (min): 75
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-08-15
  • IMDb: Pod

Recension - Blu-ray/DVD

När Ed får ett kryptiskt telefonsamtal från sin bror Martin, som har en lång historia av mentala problem, bestämmer han sig för att åka till familjens gamla semesterhus där Martin nu bor. På vägen plockar han upp systern Lyla, som är måttligt förtjust i tanken på att behöva umgås med den mästrande storebrodern Ed.

Väl på plats vid det ensliga huset märker de snabbt att Martin är mer illa däran än någonsin tidigare. Han har vanföreställningar och är uppenbart extremt paranoid. Fönstren och de flesta väggarna är klädda med aluminiumfolie, och Martin har dessutom dragit ut flera av sina egna tänder i övertygelsen om att de innehöll radiosändare. Dessutom påstår han att han fångat en varelse i källaren.

Ed och Lyla tror naturligtvis inte på Martins berättelser, utan försöker övertala honom att följa med in till staden för att träffa sin läkare. Martin vägrar förstås och blir vansinnig. Frågan är om han verkligen är galen, eller om det verkligen är skumma saker i görningen…

”Pod” har jämförts med ”Arkiv X”, och jag kan hålla med om att storyn hade kunnat passa som ett avsnitt i den serien. Om inte annat tror jag att den kortare speltiden hade varit till dess fördel. För även om filmen bara är 75 minuter lång blir den stundtals lite utdragen. Dessutom är den lite väl förutsägbar för sitt eget bästa. Skådespelarna behöver dock inte skämmas för sig, speciellt inte Brian Morvant som spelar Martin på ett galant sätt.

”Pod” är en scifirysare som är OK för stunden, men som inte lär lämna några större spår efter sig.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer