Scream Queens - Säsong 1

  • Svensk titel: Scream Queens - Säsong 1
  • Originaltitel: Scream Queens: Season 1
  • Speltid (min): 570
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-10-03
  • IMDb: Scream Queens - Säsong 1

Recension - Blu-ray/DVD

På Wallace-universitetet är det systerföreningen Kappa Kappa Tau som regerar, och det lett av Chanel Oberlin, en lika osympatisk som rik snorunge som aldrig tvekar en sekund på att utnyttja sina medsystrar, eller minioner som hon själv kallar dem.

Men föreningen har ett mörkt förflutet, och många är de som vill sätta ett slutgiltigt stopp för deras välde. En av dem är dekanus Munsch, vars mål är att bli av med alla föreningar på universitetet. En annan är den röde djävulen, en okänd person utklädd som skolans maskot, som börjat mörda Kappa Kappa Tau-medlemmar på ohyggliga sätt…

”Scream Queens” är en amerikansk rysarkomediserie vars första säsong nu finns tillgänglig på DVD. Jag hade inte hört något om den tidigare, och en snabb titt på omslaget gav inga större förhoppningar om jag ska vara ärlig. Men oj, vilken positiv överraskning!

Det här är riktigt roligt! En schysst, om än inte helt originell, grundstory kryddas med helt absurda karaktärer och situationer och mängder med referenshumor. Dessutom bra skådespelare som bjuder på sig själva till 100 procent. Dekanus Munsch spelas av ”the original Scream Queen” Jamie Lee Curtis, och det är extremt tydligt att hon haft enormt roligt med sin roll. Som ”lead bitch” Chanel Oberlin ser vi Emma Roberts (Erics dotter, Julias brorsdotter) som verkligen briljerar! I andra roller ser vi bland andra Billie Lourd (Carrie Fishers dotter), Abigail Breslin, Oliver Hudson och Ariana Grande.

Tänk er en blandning av ”Clueless” och ”Scream”, med massor av humor och en hel del blod, och ni har en hyfsad bild av vad ”Scream Queens” är. I USA visas redan säsong två, och jag ser fram emot att den når oss.

 

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer